Kemal ŞAMLIOĞLU

1978 yılının Ocak ayında Rize’nin Ardeşen ilçesinde dünyaya gelen Kemal Şamlıoğlu; lise tahsilini 1995 yılında Trabzon-Of İmam Hatip Lisesi’ nde, Lisansını 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programında tamamladı. Aynı üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında tezli yüksek lisansını yaptı. Atatürk Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yeni Türk Edebiyatı dalında Doktora eğitimine devam etmekte olan Kemal Şamlıoğlu, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Kemal Şamlıoğlu, 1999 yılından 2002 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen olarak çalıştı. 2002 yılından 2014 yılına kadar özel bir öğretim kurumunda yönetici olarak görev yaptı. 2014 -2016 yılları arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı; 2016-2018 yılları arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak görev yaptı. 19.9.2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı. 8.10.2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kuruluna Üye olarak atandı. Ayrıca Şamlıoğlu 06.05.2017 tarihinde yapılan Milli Eğitim Vakfı 37. Olağan Kongresinde Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Vakfın 38. Olağan Genel Kurulunda da Genel Kurul Üyesi oldu. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Kemal Şamlıoğlu’nun birçok dergi ve gazetede eğitim üzerine yazıları ve röportajları bulunmaktadır.