Rektörümüz Güzel Sanatlar, Turizm ve Sanat Tasarım Fakültelerinin araştırma görevlileri ile bir araya geldi
20 Aralık 2018 18:18
Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, üniversitemiz bünyesinde görev yapan araştırma görevlileri ile toplantılar düzenlemeye devam ediyor.

Bugün Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat Tasarım Fakültesi ve Turizm Fakültesi araştırma görevlileri ile bir araya gelen Rektör Tekin, Türkiye’de sosyal bilimler üzerinde uzmanlaşan, sadece “sosyal bilimler” temalı olarak akademik etkinlikler yürüten üniversitelerin kurulmasını ısrarla savunduğunu belirterek, “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi de bu mantıktan hareketle sosyal bilimler alanında, Cumhurbaşkanımızın bir hayali, bir ideali var, biz sosyal bilimleri ayağa kaldıralım, sosyal bilimleri de en az diğer bilim dalları kadar önemli gördüğümüzü gösterecek adımlar atalım diye kuruldu” dedi.

Rektör Tekin, “Burada hepimizin bir hayal olarak, bir arzu olarak kurguladığımız, istediğimiz şeyi hep beraber hayata geçireceğiz. Ben üniversitemizin bu anlamda gelişmesi için üstüme düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğim” ifadelerini kullandı.

Araştırma görevlilerini önemsediğini kaydeden Rektör Tekin, “Arzum, isteğim şu ki genç nesil, genç kuşak, en azından bizim üniversitemizdeki genç araştırma görevlisi arkadaşlar, kendilerinin gerçekten önemli kabul edildiği, önemli görüldüğü bir kuşak olarak yetişsin istiyoruz. Ben o sebeple araştırma görevlilerinin bu anlamda yetişme koşullarını çok önemsiyorum. Sizi buraya davet etme sebebim de bu. Burada böyle bir yola çıkacağız” şeklinde konuştu.

Araştırma görevlilerinin sıkıntılarını çözeceğini taahhüt eden Rektör Tekin, bu ve buna benzer toplantıların devam edeceğini kaydetti. Rektör Tekin, araştırma görevlilerinin sorularını da yanıtladı.

Haber: Cevdet Fırat Aydoğmuş
Fotoğraf: Bahar Şahin